Maak gebruik van Call-to-actions op uw website

Gebruik call-to-actions

Van zodra bezoekers op uw website komen, moeten deze in de juiste richting gestuurd worden. Zij weten niet waar ze nu best eerst naartoe gaan. Door gebruik te maken van call-to-actions geeft u duidelijk de volgende stap aan.

Bepaal zelf welk traject een bezoeker aflegt

Jouw bezoekers moeten gestuurd worden. Maar welk traject leggen ze nu best af? Dat is een vraag die u als business owner best eerst stelt.

Uiteraard is uw website gevuld met relevante informatie. Niet relevante informatie hoort tenslotte niet op uw website te staan. Maar toch bestaat er een volgorde waarin deze informatie dient ontdekt te worden. Denk even aan de manier waarop u face-to-face uw product of dienst aan de man probeert te brengen. Ook daar bouwt u geleidelijk aan uw gesprek op om een potentiële klant stap voor stap te gaan overtuigen.

Gebruik call-to-actions

Door gebruik te maken van call-to-actions bepaalt u zelf welk traject een bezoeker aflegt. U hebt net dat traject bepaald, zorg nu voor de juiste call-to-actions op de juiste plaats.

Zorg dat je call-to-action knoppen:

  • Een opvallende en contrasterende kleur hebben
  • Groot genoeg zijn
  • Duidelijke tekst bevatten die een actie aangeeft
  • Ver genoeg van andere elementen staan
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Mike Van Hemelrijck

Mike Van Hemelrijck

Allround Web Expert bij VH Design (Bornem) en UX & Art Director bij Dropsolid (Gent). Hielp in de voorbije jaren een 200-tal KMO's met hun online zichtbaarheid en strategie.

Gerelateerde tips

Gebruik call-to-actions
Website
Mike Van Hemelrijck

Nuttige links

Het web staat vol met nuttige informatie. Hieronder sommen we een aantal websites op die