Wat is het belang van professionele foto’s op uw website?

Stockfoto's iStock

Goede content houdt de bezoekers op uw website geïnteresseerd. Die content bestaat hoofdzakelijk uit tekst, liefst geschreven door een copywriter. Maar ook foto’s horen daarbij en daar wordt vaak veel te weinig aandacht aan gegeven.

Een foto zegt meer dan duizend woorden

Cliché, inderdaad. Maar daarom niet minder waar.

Goed gekozen, kwalitatieve foto’s zorgen ervoor dat uw bezoekers de tekst beter en sneller gaan begrijpen en zorgen in het algemeen voor een professionele indruk.

De voorkeur gaat altijd uit naar foto’s van uw eigen bedrijf, uw eigen producten, uzelf of uw medewerkers. Dit op voorwaarde dat deze foto’s genomen zijn met een professioneel toestel en niet met de eerste de beste smartphone (ook al worden de camera’s hierin steeds beter).

Uit ervaring weet ik dat een professionele photoshoot zelden wordt voorzien in het beschikbare budget voor de website. Ook naar deadline toe, is er meestal geen ruimte om eerst nog een photoshoot te gaan organiseren. Een website moet vaak voor een specifieke datum online staan.

Stockfoto's

Lukt het niet om foto’s te laten nemen door een professional? Dan zijn stockfoto’s een goed alternatief. Stockfoto’s zijn foto’s waarvoor een licentie kan aangekocht worden, die u toelaat deze foto’s te gaan gebruiken op uw website.

Stockfoto’s zijn er genoeg. Miljoenen. Een aantal stockfoto’s bij elkaar zoeken, is snel gebeurd. Maar dat is meteen ook de grootste valkuil.

Voor u het weet, heeft u een selectie gemaakt van foto’s die conceptueel wel de juiste boodschap overbrengen maar vooral zeer “typisch” zijn. Foto’s die op heel wat websites reeds gebruikt worden. De foto’s hieronder zijn daar een voorbeeld van.

Neem daarom zeker uw tijd om op zoek te gaan naar de juiste foto’s. Foto’s met het juiste onderwerp, de juiste uitstraling en die voldoende uniek zijn.

Enkele websites waarop u uw zoektocht kan starten:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Mike Van Hemelrijck

Mike Van Hemelrijck

Allround Web Expert bij VH Design (Bornem) en UX & Art Director bij Dropsolid (Gent). Hielp in de voorbije jaren een 200-tal KMO's met hun online zichtbaarheid en strategie.

Gerelateerde tips

Gebruik call-to-actions
Website
Mike Van Hemelrijck

Nuttige links

Het web staat vol met nuttige informatie. Hieronder sommen we een aantal websites op die